maanantai 17. marraskuuta 2014

Kannapa ristis !

Moro taas vaan kaikille. Ihan sika mukavaa taas olla kirjoittamassa blogia ja haluisin tällä kertaa kirjoittaa sellaisesta seikasta, mitä jokaisen kristityn pitäisi käydä läpi omassa elämässä.

"Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa" Room. 1:18
Älyttömän "hyvä" paikka ja tieto meille kaikille ihmisille. Jumala loi siis ihmisiä (1.Moos. 1:27). Jumala loi meidät omaksi kuvakseen. Puretaan tämän, Jumala on täydellinen olento ja jos mietitään, että Hän eli siis se täydellinen olento loi meidät omaksi kuvakseen eli täydelliseksi vai mitä?, mutta ihminen ei totellut Jumalan käskyjä paratiisissa ja lankesi syntiin (1.Moos. 3:1-20), jolloin Jumalan viha kohdistuu Aadamiin ja Eevaan ja myös heidän jälkeläisiinsä, jolloin he alkoivat tuntemaan häpeää itseään kohtaan. Jumala vihaa siis vääryyttä, vihaa todella paljon syntiä. HUOM! VÄÄRYYTTÄ JA SYNTIÄ, ei ihmistä...
Koska Aadam ja Eeva lankesi syntiin, synti otti valtaan ei vain Aadamiin ja Eevaan vaan myös meihin tuleviin sukupolviin, eli se tarkoittaa sitä, että joka ikinen meistä on todella syntinen. Kukaan ei voi sanoa olevansa synnitön, koska sellaista ei ole niin sanoo myös Raamattu.. "Tämä tulee näkyviin sinä päivänä, jona Jumala minun julistamani evankeliumin mukaisesti tuo ihmisten sisimmätkin salaisuudet Kristuksen Jeesuksen tuomittavaksi" Room. 2:16 Eli siis tuomion päivänä joudumme vastaamaan joka ikisestä synnistä, mitä olemme tehneet, kyllä myös ne synnit, joita kukaan ei ole nähnyt. Jeesus on oikeuden mukainen tuomari, jolloin Hän todella oikeuden mukaisena tuomarina rankaisee meitä.

Nyt kun kerran olemme kaikki syntisiä ja joutuisimme varmasti helvettiin, Jumala armonsa kautta teki sovinnon ihmisen ja sen välillä, koska me emme voi pelastaa itseämme millään tavalla, jolloin me tarvitsemme jotakin suurempaa voimaa päästäksemme taivaaseen. "Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti" Room. 5:6. Elikkäs Jumala armostaan antoi oman Poikansa Kristuksen kuolla meidän syntiemme puolesta. "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä" Room. 5:8. Niin kuin itse Raamattu sanoo, kuka kuolisi syntisen puolestaan? Joku ehkä kuolisi hyvän ihmisen puolestaan, mutta ei ainakaan syntisen. Varmasti mekin ajattelemme noin. Mutta Jeesus Kristus tuli maailman ihmiseksi sovittamaan ihmisten ja Jumalan välillä olevaa "rähinää".
"Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän" Room. 5:18, eikö tämä ole siistiä? Että olimme syntisiä, koska Aadam ei totellut Jumalan käskyä, eli yhden ihmisen takia meidän paikka kuuluisi olla helvetin liekit, mutta Jeesus Kristus tuli maailmaan kumoamaan tuon Aadamin teon ja tuomaan meille elämän Jumalan armonsa kautta. Tämä on kreisi ajatella, mutta tartu tähän, koska tämä on totta.

Mitä meidän tulee sitten tehdä saadaksemme olla osaa tuota suurta ja aivan mahtavaa armoa? Tämä on helppo ja yksinkertainen. Kerron sen yhdellä jakeella "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän" Joh. 3:16. Tämä on yksinkertainen juttu, Usko Jeesukseen Kristukseen omana pelastajana, koska Raamattu lupaa "..Että antoi oman Poikansa, jottei YKSIKÄÄN, joka Häneen eli Jeesukseen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän". Eli siis usko ratkaisee, usko sydämestä ja elämäsi on pelastettu ja syntisit on pesty Jeesuksen kalliilla verellään.

Sillä Jeesus on kuollut puolestamme ristillä, ja noussut kuolleista, jotta saisimme iankaikkisen elämän, niin silloin pelastus ei todellakaan perustu siihen, että mitä me teemme, vaan siihen mihin me USKOMME "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä" Ef. 2:8-9.

Siis joo todellakin Jumala haluaa meidän elämään Raamatun mukaisesti, mutta se ei todellakaan vaadi meiltä mitään muuta kuin uskoa Jeesuksen Kristuksen ristityöhön pelastaaksemme. Meidän siis todella tulee kasvaa ja nöyrtyä monesti Jumalan eteen tunnustamaan syntiämme, koska vaikka me uskomme Jeesukseen Kristukseen omana pelastajana ja vapahtajana, emme silti ole täydellisiksi tulleet. Me saamme syntiämme anteeksi, mutta täydellisiksi ei ikinä päästä, mutta silti meidän on pyrittävä Jeesuksen kaltaisuuteen. Meidän siis tulee katua kaikista meidät vääristä teoistamme ja nöyrtyä Jumalan eteen, koska Hän on se boss.

Riemuitaan todella siitä, että meillä on vapahtaja ja pelastaja, jonka vuoksi saamme pelastuksen. Miten coolia oikeesti!!

Blessings!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti