keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Rakkaus voittaa maailman

Moro moi, tässä postauksessa haluisin vähän kertoa oman mielipiteeni neutraaliavioliittolakialoitteesta, jota hyväksyttiin eduskunnassa viime viikon perjantaina.

Asiahan on meille kristitylle todella yksinkertainen, sillä me uskomme siihen, mitä Raamattu meille kertoo. Uskomme Raamattuun Jumalan pyhänä sanana ja sillä me voimme aina puolustaa omia näkemyksiämme kaikkia väitteitä vastaan, koska mistä vaan väitellään, Raamatusta vastauksen saa.
Me voimme siis selittää, että Raamatun alussa, luomiskertomuksessa Jumala loi Aadamin ja Eevan, eli siis miehen ja naisen (1.Moos. 1:27) ja sitten voimme myös sanoa, että Jumala on tarkoittanut meidän olevan mieheksi ja naiseksi (1.Moos. 2:24). Että siis noilla kahdella paikalla jo saamme hirveästi selityksiä sille, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia.

Mutta olemmeko kenties miettinyt sitä, että ymmärtääkö tietty henkilö sitä Raamatun kertomusta samalla tavalla kuin minä? No minä en ainakaan miettinyt noin, kunnes joku sanoi minulle, että eihän ihminen voi ymmärtää uskoasioita ennen kuin on itsekin uskossa, ja sehän on ihan täysin totta. Me elämme Jumalan hengen antamin voimin ja kaikki mitä meissä tapahtuu, tapahtuu Pyhän Hengen kautta (Room. 8:9, 11, 14, Joh. 14:17).
 
"Kaikki,  joita Jumalan henki johtaa, ovat Jumalan lapsia" Room. 8:14
 
Eli jos tästä lähdetään miettimään, että miten nuo eivät oikein voi käsittää tätä? Eikö tämä mukaan ole jo ihan selvää? Kylläpä nuo on järjettömiä, kun ne ajattelee tuolla lailla. Yms. En usko, että tuolla tavalla kirkastamme Jumalan nimeä tai edes saadaan ihmisiä muuttamaan mielipiteensä.
"Käskyt 'Älä tee aviorikosta', 'Älä tapa', 'Älä varasta', 'Älä himoitse', samoin kaikki muutkin, voidaan koota tähän sanaa: 'Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi' " Room. 13:9. Tummennettu osa kertoo meille todella paljon. Jos me rakastamme niitäkin, jotka meitä vainoavat, noudatamme Jumalan käskyjä.
 
Mutta siis Jumala on toki myös luonut meidät taistellakseen ja ollakseen tässä maailmassa myös aktiviisinä kristittyinä eikä kuolleina. Jumala on antanut meille vallan tehdä omia päätöksiä ja myös vaikuttamaan tähän maamme asioihin (Luuk. 10:19). Todella hyvähän se on, että haluamme vaikuttaa ja niinhän se kuuluukin mennä, mutta aina miettimällä sitä, että me emme edusta itseämme vaan Kristusta, ja silloin kuuluu tehdä myös niin kuin Kristus tekisi.
 
Toimimalla hyvin ja edustavasti Kristusta, me emme häviää mitään. Koska silloinhan toiset ajattelee: "Mitäköhän tuollakin on, kun se tuolla lailla toimii, vaikka me sitä haukumme". Ei tässä ole tietenkään kyse meistä, vaan Jeesuksesta. Ja kun Jumalan henki asuu meissä, mehän silloin toimimme niin kuin Jumala toimisi (Joh. 14:17).
 
"Eläkää moitteettomasti pakanoiden keskellä, jotta he teitä pahantekijöiksi panetellessaan havaitsisivatkin hyvät tekonne ja ylistäisivät Jumalaa sinä päivänä, jona Hän kohtaa heidät."     1.Piet. 2:12
 
Me emme siis menetä mitään pitämällä omia hermojamme kurissa ja olemalla vastustajiamme ja vihaajiamme kohtaan ystävällisiä, koska Jeesus on tuonut meille voiton, ja me uskomme siihen, eli siis miten ikinä käykään tässä maan päällä, meillä tulee silti taivaassa olemaan juhlat, kun saamme tavata Jeesuksen! Olkaamme rohkeita, mutta kunnioittamalla muita, vaikka he eivät kunnioittaisi meitä.
 
"Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta." 1.Kor. 15:57
 
 Mutta siis mielipiteeni on, että en hyväksy neutraaliavioliittolakia.
Olkaa siunattuja! 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti